Pianoflytting Oslo

Pianoflytting i Oslo med billige priser

Pianoflytting er styrke og balanse i ett. La oss, Flyttegutta AS profesjonelle pianoflyttere utføre deres tunge løft! Flytting av pianoer krever tilpassed beskyttelse og myk transport med våres spesialtilpassede biler med luftdemping. Det gjelder også ovner, kopimaskiner, biljardbord og andre maskiner som er tunge å flytte.

Hva koster det å flytte et piano?

PIANOFLYTTING OG TUNGE LØFT

  • Minstepris i Oslo fra 4000 kroner  inkl. Mva (Gjelder fra 1 - 1 etasje uten trapper uten vanskelig adkomst)

  • Tillegg for transport utenfor Oslo.

  • Flytting av pianoer koster minst fra 4000 inkl. Mva ved et lokalt flytteoppdrag og prisen øker etter hvor mange etasjer det skal flyttes på hver adresse.

  • Tillegg for pianoflytting er det hvis pianoet har en jernramme som ofte de gamle pianoer har som f. eks pianoet med merket "Steinway" Disse type pianoer blir også kalt for "konsertpianoer" og er ofte store i størrelsen. Prisen blir derfor mye mer, (minstepris 5000 kroner inkl. Mva) da vekten kan varier med opp til 400 kg i forhold til et vanlig piano som veier opp til 280 kg

Flytting av flygel

Et flygel kan ha store verdier og ofte består av 10.000 deler. Flygelflytting er forskellig fra pianoflytting. Et flygel må demonteres å flyttes på høykant med mye mere beskyttelse og emballering. Flygelflytting krever at flyttebyrået må bruke minst 3-4 mann ved flytting. Prisene er derfor høyere enn pianoflytting pga dette og minsteprisen kan variere fra kr.4500,- inkl. Mva

Tunge løft

Flytting av safer, ovner, ildfaste arkivskap og f. eks amerikanske kjøleskap må flyttes helst av et profesjonelt flyttebyrå som kan det å flytte tunge tinger. Priser fra 4000 kroner inkl. Mva Safer kan veie alt fra 150 kg og opp til 2 tonn. En vanlig safe / mest brukt kan veie cirka 250 - 300 kg og prisen kan begynne fra 4500 kroner inkl. Mva Tillegg for trapper og andre utfordringer.

Tre typer pianoer enkelt forklart

Oppreist eller stående pianoer. Stående piano eller loddrette pianoer er oppkalt etter plasseringen av pianoets strenger og lydplaten. De står vinkelrett på bakken, derav "stående klaver".

Dette betyr at pianohamrene på et stående piano må slå horisontalt for å treffe de vertikale strengene. Mekanismen mellom å trykke på en tast og en hammer som treffer en streng er ikke den samme som flygel som gjør at det å spille et stående piano føles litt annerledes.
Stående klaverer har kortere strenger, og mindre lydplater enn flygeler. Dette var faktisk en av grunnene til at flygelene ble oppfunnet. Det er mye lettere å bygge et 2 meter langt flygel, enn det er å bygge et 2 meter høyt piano!

Flygel

Flygel er største og den dyreste typen piano. Flygellyd er horisontalt. Dette gir mulighet for mye lengre strenger, og et større lydplateområde. Handlingen til et flygel er mye annerledes enn et oppreist piano mens strengene sitter horisontalt. Pianoet kan spille raskere og med mer kontroll enn en stående på grunn av at hamrene blir tilbakestilt av tyngdekraften som antar en komplisert kombinasjon av fjærer.

Den synlige nøkkelstørrelsen er identisk på alle pianoene, men flygelnøkkelen strekker seg langt dypere inn i pianoet enn en stående. Dette gir en lengre forlengelse, noe som gir pianisten mer kontroll over dynamikk og tone.

Flygelens standardbredde er også omtrent 150 cm. Lengden varierer fra 130 cm til 290. Det totale gulvbeløpet for den minste bør være minst 2 meter bred og 3,5 meterlang, inkludert benkeplass. Flygel måles etter lengden fra fronten av tastaturet til den fjerneste enden av pianoet langs ryggraden, med lokket lukket.

Elektroniske pianoer

Digitale pianoer kan høres veldig ut som stående og grands, selv om hvordan de produserer lyden deres er veldig forskjellige. Når du trykker på en tast på et digitalt piano, aktiveres en sensor i stedet for en hammer som slår en streng, og en innspilling av et akustisk piano spilles gjennom et sett med høyttalere. Digitale pianoer kan ha flere opptak eller "prøver" av hver tone som kan spilles av i forskjellige volumer, avhengig av hvor hard eller myk du spiller.

Digitale pianoer kan ha mange forskjellige lyder eller stemmer av forskjellige typer piano, eller instrumenter. Digitale pianoer har ofte innspillingsfunksjoner, og spiller langs sekvenser. Noen digitale pianomodeller er ganske bærbare, og noen kan til og med gå tom for batterier. Et godt digitalt piano vil høres ut og føles som om det er akustiske søsken. Det er noen hybride digitale pianoer som har begynt å bruke akustiske deler i utformingen, og uskarpe linjene mellom digitale og akustiske pianoer.

Stående klaverer er vanligvis mellom 110 cm - 135 cm i høyden, rundt 155 cm brede og 60 cm dype, og høyden er den største forskjellen mellom modeller.

PIANOFLYTTING OSLO

Bestill profesjonell pianoflytting

FLYTTEGUTTA AS

Eikenga 13, 0579 Oslo

Telefon +47 22717711

ÅPNINGSTIDER

kl.07.00 - 21.00 (man - fre)

kl.08.00 - 19.00 (lørdager)

Stengt (Søndager)