Flytte på sommeren

21.06.2022

5 Tips for å flytte på sommeren

De fleste i Norge flytter et sted mellom mai og september, og setter juli midt i mellom.

Det er fordeler med å flytte på ulike tider av året. Sommeren har fordelen med sommerferie, noe som betyr mindre innvirkning på barnas rutiner og søvnplaner. Arbeidsansvar kan være litt lettere om sommeren for noen mennesker (spesielt lærere), noe som gjør det lettere å frigjøre nødvendig tid. Når det er sagt, kan sommervarmen skape kaos på farten. Hvis du bestemmer deg for å flytte i sommermånedene, her er noen elementer for flyttesjekklisten din.

1. Reserver ditt flyttebyrå tidlig

Fordi det kan være en populær årstid for flytting, reduserer du betraktelig uvelkomne overraskelser når dagen nærmer seg ved å bestille lastebilen din eller ansette flyttebiler på forhånd.

2. Beskytt deg for varmen og solen

Som med alle andre sommeraktiviteter, ha mye vann for hånden. Hvis du flytter selv (og familien din), er flytting en intens aktivitet og kan få deg til å svette selv i kaldere vær. Dette er forstørret i sommermånedene. Legg til vann, drikker og lette snacks til din flyttesjekkliste.

3. Ta spesielt vare på barn og dyr

Med et hus fullt av esker, flyttemaskiner og flytteutstyr, er det få skyggefulle steder for barn og kjæledyr å holde seg unna varmen. Å arrangere å ha barn hos en slektning eller venn for dagen og sette dyrene i barnehage kan være fornuftig på varme flyttedager.

4. Hjelp dine flyttefolk på en varm dag

Å legge til ekstra vann, drikke og kalde, fuktige håndklær for mannskapet til flyttesjekklisten din er en fin måte å tjene et godt samarbeid på med flyttemennene dine. De kan ha flyttet flere boliger allerede den dagen, og kan ha flere å gå til. Dette vil til slutt holde dem trygge, hydrerte og mer effektive.

5. Ta vare på ting som kan bli skadet eller ødelagt av varmen

Stearinlys er en topp værsting i varme flyttebiler. Hva værre er, de kan smelte på andre eiendeler og forårsake permanent skade. Sjokolade og hardt godteri har en måte å bli gjemt i barnas klær og eiendeler. Krympeinnpakket klær kan også føre til katastrofe, det samme kan vinylplater og CD-er. Noe utstyr bør aldri oppbevares i ekstrem varme eller sol, så vurder hvilken type utstyr du har og se brukermanualene for transporttips. Å merke enkelte gjenstander som utrygge for varmen er et godt tips å legge til på flyttesjekklisten.