Hvordan flytte med barn?

20.06.2022

Å flytte med barn krever god planlegging og litt psykologi

11 gode tips for flytting med barn

Å flytte hjem er stressende nok, men legg til en liten (eller to, eller tre!) og du kan bli sittende og rive ut håret. Det er ikke bare du som kan bli stresset heller. Ungdom føler seg ofte påvirket av hele prosessen også, og det er derfor vi har satt sammen noen tips for å flytte hjem med barn som du kan ta en titt på.

Snakk med dem om det

Å bare si at du "flytter" hjem kan være litt abstrakt for mindre barn, så prøv å sette dem ned og forklar nøyaktig hva de kan forvente når flyttedagen nærmer seg. Å venne dem til ideen vil langt på vei lindre all angst de måtte ha for å forlate sitt gamle hjem og begi seg ut i en ny og merkelig eiendom.

Ta de med for å se det nye hjemmet

En annen fin måte å bringe dem inn i virkeligheten av det som skjer, er å ta dem med til en ny visning eller til og med bare ta dem en tur rundt i området du flytter til. Å få dem komfortable er nøkkelen, og ved å introdusere dem til nabolaget og selve eiendommen vil du hjelpe dem med å bli vant til konseptet med å bytte hjem før det faktisk skjer.

Spør dem om hva de tenker

Mens punkt én handlet om å snakke med dem, er det like viktig at du lytter til bekymringene deres også. Hvis de tar opp noen problemer, ta dem grundig overveielse og prøv å svare ærlig og fullstendig på spørsmålene deres. Barn er innsiktsfulle, og de kan til og med åpne øynene dine for punkter du kanskje ikke har tenkt på selv, så gi dem friheten til å kunne gjøre seg hørt.

Velge riktig flyttedato

Det er ikke alltid lett å velge et passende tidspunkt å flytte på, men jo mer du tenker på det, jo bedre blir det for barnet ditt. Mens mange foreldre velger flyttedager midt i sommerferien, synes andre det er lettere for barna sine hvis de flytter da de har fri fra jobben, da dette er med på å oppta tankene deres og gir deg ekstra tid. Nøkkelen er å vurdere situasjonen din og innlemme flyttingen i barnets rutine så godt du kan.

Gjør det om til et spill

Et av de beste tipsene for å flytte hus med barn er å gjøre hele dagen (og til og med forløpet til den) til litt av en lek. Dette vil hjelpe å få dem interessert i hva som skjer, og det vil også hjelpe deg å slappe av og nyte øyeblikket. Å flytte hjem er et enormt skritt, men vi blir ofte fanget opp i hele den "stressende" greia rett og slett fordi vi nesten har blitt programmert til å gjøre det. Slipp litt løs og lys opp dagen, både for barnets og din egen skyld!

Lag en liste over nye ting området har å tilby

Hvis du flytter til et helt nytt område vil det være uante ting du og barna dine kan utforske sammen, så lag en liste og snakk om dem. Å få barna begeistret over flyttingen vil bidra til å unngå de grettene ansiktene når tiden kommer, og det vil også legge til følelsen av eventyret å flytte hjem kan gi.

Få dem involvert

En annen fin måte å gjøre hele prosessen mer reell og håndgripelig for barna dine, er å involvere dem i prosessen. Dette kan være noe så enkelt som å la dem hjelpe deg med å pakke visse gjenstander mens du samler opp dine gamle eiendeler klar for flytting. Ikke bare vil de føle seg inkludert, det vil også gi deg den perfekte muligheten til å ha de små samtalene om hvordan de har det uten at de fremstår som konstruerte og tvungne.

Hvordan flytte med barn?